Як довго можна залишатися в Америці з туристичною візою?

4

[оновлено 1/5/2016] Навіть я, людина з досвідом у більш ніж 10 років життя в Америці, іноді володію неправдивою чи міфологічною інформацією. Дуже дякую нашому українському адвокатові в Америці Оксані Бандрівській за виправлення статті і за подачу інформації.

Усе, що нижче виділено сірим кольором і перекреслено, – це неправда. Я просто хочу залишити цей текст у статті, щоб ви бачили, що є міфом, а що – реальною інформацією. Внизу синім текстом написано те, що мені надіслала Оксана у своєму листі.

Якщо у вас відкрита віза на 5 чи 10 років, це не означає, що ви можете знаходитися в Сполучених Штатах легально 5 чи 10 років. Туристична віза тому і називається так, бо вона призначена тільки для туристів. Тобто для людей, які приїжджають на короткий період часу.

То скільки найдовше можна залишатися в країні? Легально з туристичною візою можна залишатися максимум 6 місяців протягом одного року. Тобто це може бути один раз на 6 місяців в рік або три рази по два місяці. Або ж 6 разів по одному місяцю. Ну ви вловили ідею, в сумі це має бути 6 місяців з 12-ти.

Яка тут типова помилка людей? Багато людей, які приїжджають, щоб підзаробити, перебувають в країні 6 місяців, а потім повертаються додому на 1-2 місяці і їдуть назад в Америку на 6 місяців.

Вони думають, що те, що вони були в країні кілька місяців, збиває відрахунок часу, пробутого в Америці. Тож пам’ятайте та повідомляйте іншим: ви можете знаходитися в країні тільки 6 місяців протягом 1 року.

А якщо ви пробули в Америці 6 місяців підряд і вернулися додому, наступного разу можете приїжджати через 6 місяців.

Я чув про випадки, коли в людей забирали 10-річні візи через такі ситуації, коли вони старалися прожити тут, більш ніж 6 місяців на рік. Тож не будьте ви одним із тих випадків.

[оновлено 1/5/2016]  “Насправді, коли людина від’їжджає в США за туристичною візою, імміграційний офіцер дає максимальний строк, який ця людина може побути в США, не виїжджаючи з країни. Зазвичай, дають 6 місяців. Але інколи офіцер може дати і 2 місяці, і місяць, і 3 тижні (чи будь-який менший строк) на свій розгляд. Наприклад, офіцер може залишити лише 2 місяці.

Наскільки кожній людині дозволяють залишитись, можна перевірити двома способами:

  1. Подивитись на печатку в’їзду, на якій офіцер у більшості випадків ставить дату, доколи можна залишатись.
  2. Зайти на цей сайт (натисніть тут) і ввести свою інформацію: завантажиться форма І-94 людини, де вказана дата закінчення статусу.

Також в законодавстві немає такого правила, що хтось може фізично перебувати в США максимум 6 місяців на рік за туристичною візою. Якщо людина пробула в Америці всі 6 місяців, дозволені офіцером, виїхала, а тоді через 2 місяці, скажімо, вертається назад, то є можливість, що офіцер її пропустить.

Тут питання не в тому, що не можна більше 6 місяців перебувати. Питання в тому, наскільки вагомими є аргументи людини чи причини того, чому вона вернулася назад в США як турист у тому ж році, пробувши перед тим 6 місяців. Якщо можна довести, що ви насправді в’їжджаєте не раз з туристичними цілями і офіцер повірить вам, то вас можуть допустити в США.

Практично, ти правильно написав, що чим більше людина перебуває в США, тим менша можливість того, що вона знову в’їде того самого року як турист. Але теоретично це можливо.

Також є можливість подовжити туристичний статус тут в США понад 6 місяців. Основне, це подати документи в імміграційну службу до того, як у людини закінчиться форма I-94.”

Ще раз дуже дякую Оксані за правильну інформацію. Пам’ятайте, цей сайт створений спеціально для вас: щоб допомогти вам не робити помилки.


Знайшли для себе щось цікаве? Порекомендуйте цю статтю також вашим друзям та знайомим, поширивши посилання в соціальних мережах. Також підпишіться на нашу тижневу он-лайн розсилку тут, щоб бути в курсі всіх оновлень сайту. Якщо у вас є питання або додаткова інформація, поділіться нею в коментарях нижче.

Share.

Про автора

Andriy Boychuk

Andriy Boychuk Засновник Immigrant Porada - платформи для українських іммігрантів. Життєрадісний, чоловік прекрасної дружини і тато бомбезної донечки. #іПорада www.iporada.com

  • Lesya

    Маю поправку. Залишатись в Америці можна на стільки, на скільки тобі дозволить імміграційний офіцер при в’ізді в краіну. Тобто, треба завжди дивитись на штамп в паспорті, який ставиться при в’ізді. Як правило, дозвіл дається на 6 місяців, але необов’язково.

    • Леся. Дуже дякую за додаткову інформацію.

  • Maryana

    я можу задати вам запитання приватно?