Приєднуйтеся до нашої групи у Facebook

Як отримати візу в США на 10 років? [покрокова інструкція і скільки коштує] (оновлено!)

0

Привіт, друзі! Питання «Як отримати візу в США на 10 років?» виникло для мене раптово, після моєї “невдалої відповіді”: коли на запитання-пропозицію друга: “Поїхали з нами” я відповів: “Поїхали”.

Про цю історію ви можете почитати тут.

(Оновлено): Це питання: «Як отримати візу в США?», ще й на 10 років з першого разу, мені зараз ставлять постійно, особливо після декількох моїх подорожей по США з сім’єю та друзями. (Можете почитати про це туттут і тут або подивитися на моєму каналі YouTube). А ті, хто хоче поїхати з нами в нашу наступну подорож по США, дивіться тут.

А у цій статті я розповім, як нам все-таки вдалося відкрити візу в США на 10 років, що ми для цього зробили і скільки це все задоволення коштувало.

Розпочнімо…

Спочатку, звісно ж, нічого не було зрозуміло: як і що робити. І якби мені трапилась тоді ця стаття, я би заощадив декілька днів пошуків в Інтернеті та консультацій про те, як саме і в якому порядку правильно все зробити.

Тож без води, пишу план дій по пунктах, який полегшить вам життя:

1. Зробіть чітке рішення про поїздку — без цього ніяк! І визначтеся з метою поїздки. У Консульстві ви будете проходити співбесіду і чітке розуміння куди, навіщо і чому ви їсте, дуже вам знадобиться. Визначтеся із регіоном і містом, куди ви хочете поїхати (у моєму випадку це був Лос Анджелес, Каліфорнія).

2. Зробіть фото (За посиланням вимоги до фото) в салоні на американську візу. Розмір – 5х5 см. Обов’язково візьміть з собою флешку, щоб вам це фото записали на неї (це треба буле пізніше).

3. Забронюйте готель у місті, яке вас цікавить, або у містах, у яких ви будете проїздом (ми, наприклад, проїжджали Лос-Анджелес — Лас-Вегас — Гранд Каньйон — Лас-Вегас — Лос-Анджелес, тому я бронював готелі у декількох місцях). Я замовляв усі готелі тут (натисніть на посилання).

4. Отримайте підтвердження бронювання, краще роздрукуйте його (візьміть у посольство).

5. Перейдіть на сайт посольства США

6. Виберіть свій регіон (у моєму випадку – Україна) і якщо ви вперше на сайті, виберіть Неімміграційну візу:

7. Уважно прочитайте інформацію на цій сторінці.

8. Перейдіть за посиланням і уважно все прочитайте щодо заповнення анкети: (натисніть на картинку):

9. Далі вам треба створити обліковий запис на сайті посольства, для цього натисніть на кнопку «Вхід у систему» на цій сторінці:

10. Далі «Новий користувач»




Далі, я впевнений, що ви розберетесь, як створити обліковий запис, це суто технічні моменти, і там все дуже просто.

Якщо у вас виникнуть будь-які труднощі або просто у вас немає часу все це робити самому, я можу вам допомогти пройти цей технічний квест і проконсультувати, як поводити себе в посольстві, щоб практично гарантовано отримати візу США.

11. Сплата консультаційного збору = 160 $ за курсом посольства (інфо тут).

12. Після того, як у Вас уже буде обліковий запис у посольстві, а також сплата консульського збору, відразу починайте заповнювати анкету на візу.

В Інтернеті ви знайдете безліч інструкцій, як правильно заповнювати анкету, з картинками, я так і зробив, усе за інструкцією.

На цьому кроці вам знадобиться фото в електронному вигляді, яке вам зберегли у фотостудії на флешку, і номер квитанції про оплату консульського збору. До речі, прочитайте інформацію уважно тут про те, як і де правильно сплачувати, і що повинно бути в квитанції.

13. Після успішного заповнення анкети потрібно у своєму особистому кабінеті записатися на співбесіду в електронному вигляді (я, наприклад, телефонував і домовлявся про дату і час телефоном). Щоб записатися на співбесіду в електронному вигляді, потрібно створити «Нове Звернення» на співбесіду і отримати дату співбесіди.

14. Підготувати всі необхідні документи для можливого надання в консульстві на співбесіді (головне: підтвердження бронювання готелів, підтвердження вашої платоспроможності, виписки з банківських рахунків і карток про залишок коштів, підтвердження наявності нерухомого і рухомого майна – усі оригінали). У моєму випадку ці документи чомусь не знадобились.

15. У призначений день приїхати в Консульство і підійти до входу за 15-20 хвилин від призначеного часу, але раніше приходити не треба, ви будете просто стояти, вони раніше ніж за 10-15 хвилин не впускають. Так, і ще не треба наряджатися, як на весілля чи День народження (будьте самими собою у звичайному одязі). Не забудьте взяти з собою всі документи і лист з QR-кодом, який буде у вас після заповнення анкети.

16. У Консульстві потрібно буде підійти до 3-ох вікон: відбитки пальців, ще один контроль і співбесіда. Коли вас у консульстві запросять здати відбитки пальців, ідіть спокійно і сміливо, не нервуйтеся, там працюють психологи, і якщо вашою метою є нелегальна імміграція в США, вони це, швидше за все, розпізнають, а якщо ваша мета – просто відпочинок і подорожі, то чому хвилюватися, правда?

17. Після всіх процедур буде співбесіда. Виглядає це так: через вікно співробітник консульства поставить вам декілька запитань, на які вам потрібно буде відповісти. І залежно від ваших відповідей і реакції на запитання, цей співробітник відразу приймає рішення про видачу вам візи або про відмову, тому це найважливіший момент. Тут головне – бути самим собою, не нервувати і поводитися максимально спокійно і врівноважено.

18. Отримавши підтвердження про видачу візи (у нашому випадку зелений аркуш з текстом) або ж відмову, ви можете їхати додому. Паспорт з візою прийде у ваш населений пункт службою доставки, про що вам прийде сповіщення на електронну пошту, яку ви вказали під час реєстрації. Це відбувається приблизно протягом тижня, а вам залишиться тільки поїхати в службу доставки з українським паспортом і отримати свій закордонний паспорт з такою бажаною візою.

Ось власне і все, що я хотів написати на цю тему.

Я робив все чітко за цими пунктами і отримав візу на 10 років, упевнений, що у вас вийде так само. Та й коштувало це все 160$ з людини + дорога до Києва і декілька днів (тижнів) пошуків інформації (Вам вже простіше, є ця стаття). Успіхів!

19. І ще, забув, остання дія, яку вам треба зробити ОБОВ’ЯЗКОВО, це поставити лайк нижче і поділитися статтею в соціальних мережах, якщо ви вважаєте, що інформація була для вас корисною.

Якщо згадаю ще щось корисне на цю тему — обов’язково оновлю статтю (вже оновлено!), а поки що ставте лайк і отримуйте свою візу в США на 10 років.

До зв’язку!

Ця стаття була перекладена нами з російської мови. Оригінальну версію читайте тут.


Знайшли для себе щось цікаве? Порекомендуйте цю статтю також вашим друзям та знайомим, поширивши посилання в соціальних мережах. Також підпишіться на нашу тижневу он-лайн розсилку тут, щоб бути в курсі всіх оновлень сайту. Якщо у вас є запитання або додаткова інформація, поділіться нею в коментарях нижче.

Share.

Про автора

Ратинский Александр

Я — Ратинський Олександр! Колись (майже 19 років тому) я побудував Дистрибуційну Компанію №1 в м. Запоріжжя «Омега Логистик», яка займається комплексним постачанням продуктів на ринки, у магазини ресторани, бари, школи, санаторії, заводи, супермаркети міста й області. Наша місія — забезпечувати наших співгромадян якісними і доступними за ціною продуктами. При цьому робити це якісно і вчасно!!!