Приєднуйтеся до нашої групи у Facebook

А які у вас плани на цей рік? Або: як легко заробити $100

0

З Новим роком!

У цій статті я хочу поговорити про мрії, плани, життєві цілі та їх досягнення.

Хороший час для того, щоб скласти плани на новий 2015 рік. Плани? Бойчук, та ти жартуєш. Я? Ні, я не жартую. А які у вас плани на цей рік? Чого б ви хотіли досягнути в цьому році? Де б ви хотіли побувати? Ким ви хочете стати? До якого рівня в особистих досягненнях ви хочете дійти?

Признаюся чесно, я сам ніколи собі не ставив собі таких питань. Я просто працював, працював, працював, не маючи певних цілей, бо вірив що працюючи тяжко, можна чогось досягти. BS… Тяжкої праці недостатньо – треба мати план, як досягти успіху. Щоб через місяць чи рік ви могли собі сказати: я це зробив, або я 50% не дотягнув.

Немає нічого страшного в тому, що ви ніколи цього не робили, на все буває перший раз. Насамперед хочу сказати, що якщо у вас немає плану або конкретної цілі, то я 100% гарантую, що ви ні цілі не досягнете, ані плану не виконаєте. Якщо виявиться, що я не правий, я заплачу вам $100.

Час настав. Перестаньте відкладати це на завтра. Чого ви хочете в цьому році? Не потрібно поеми писати. Поговоріть самі з собою або близькою вам людиною, поставте собі питання: що ви хочете цього року мати чи досягнути. Нехай це буде якась одна річ – головне визначитись, яка саме.  

Визначилися? Наступне питання: як того досягти? Який у вас план досягнення тієї цілі? Нижче я пропоную спосіб, який працює (сам пересвідчився), ваша справа спробувати.

  1. Визначтеся, чого ви хочете.
  2. Запам’ятайте одну важливу річ – усе не може статись в один день. Ви не можете схуднути на 20 кг або кинути курити (хоча це спірне питання) за один день.
  3. Запишіть ваші цілі на 2015 рік на аркуші паперу чи на на комп’ютері.
  4. Детально опишіть кожну ціль. Наприклад, якщо ви хочете купити машину опишіть, яку саме: марку, модель, колір, стан і, найголовніше, за яку суму.
  5. На кожну ціль поставте дату досягнення. Можете сказати: 31 грудня 2015 року, але я рекомендую задавати дату перед закінченням року.
  6. Розділіть виконання тієї цілі по днях, тижнях, місяцях. От наприклад, якщо ви хочете відкласти на ощадний рахунок (saving account) $20800 в цьому році – це всього $400 на тиждень. $20000 – це неймовірна сума, а от $400 в тиждень вже реальніша. Якщо ви хочете схуднути на 26 кг цього року, це всього-на-всього 1 кг на тиждень – це реально. Все реально – головне визначитись з метою і дотримуватися плану її виконання.

Просто сядьте і подумайте: чого ви реально хочете в цьому році. “Та це все “брєд””, – так може сказати кожен, а ти візьми і зроби. “Це все “брєд””, – може сказати той, хто шукає собі виправдання, – а ти просто візьми і спробуй 🙂

Якщо ви дочитали до цієї частини, то я вас або дуже дістав і ви хочете знати, як все закінчиться, або ж ви хочете поміняти щось у своєму житті. Тож наостанок – коротеньке повторення по пунктах:

  1. Визначтеся з цілями на 2015.
  2. Занотуйте їх на папері.
  3. Детально опишіть кожну ціль.
  4. Встановіть дату досягнення кожної цілі.
  5. Опишіть план досягнення тієї цілі.

Все в ваших руках. JUST DO IT!

 

Ну якщо ви дочитали до цієї частини, низький вам поклін 🙂


Знайшли для себе щось цікаве? Порекомендуйте цю статтю також вашим друзям та знайомим, поширивши посилання в соціальних мережах. Також підпишіться на нашу тижневу он-лайн розсилку тут, щоб бути в курсі всіх оновлень сайту. Якщо у вас є запитання або додаткова інформація, поділіться нею в коментарях нижче.

Про автора

Avatar

Andriy Boychuk Засновник Immigrant Porada - платформи для українських іммігрантів. Життєрадісний, чоловік прекрасної дружини і тато бомбезної донечки. #іПорада www.iporada.com