Приєднуйтеся до нашої групи у Facebook

Пасивний дохід для фотографів та ілюстраторів

0

Якщо ви – фотограф чи ілюстратор, уявіть на мить: сидите собі вдома, займаєтеся, чим хочеться, дивитеся телевізор, проводите час із коханою людиною чи займаєтеся своїм хобі i заробляєте гроші пасивно. Казка? Ні, з сучасними технологіями це вже давно не казка.

Пасивний підробіток – одна з моїх улюблених тем, тож я вирішив написати статтю для фотографів і ілюстраторів про те, як можна заробляти на цьому, і що воно таке. Для декого ця стратегія не буде працювати, але я більш ніж упевнений, що знайдуться люди, які думають, як я, і спробують цю стратегію на собі.

Трошки про те, як я почав пасивно заробляти, навіть не знаючи, що я це вже роблю. Коли я ще жив з батьками і ходив у коледж, а після коледжу не працював, то вивчав вдома різноманітні програмки. Одна з програмок була Illustrator (програма для створення векторних малюнків), мені завжди подобалося малювати, а от малювати на комп’ютері – це було щось нове.

Тож я вчився, пробував щось малювати. Через деякий час я прочитав статтю чи то на блозі, чи то в livejournal, Олександра Сляднева (друга дитинства) про веб-сайти, на яких можна продавати фотографії і ілюстрації.

Це такі сайти, на яких у вас купляють право використовувати ваші роботи в журналах, на веб-сайтах тощо. Я вислав кілька своїх робіт, просто щоб спробувати. І тут через кілька днів хтось заплатив за перший малюнок, потім за другий.

Це не було дуже часто, а також це невеликі гроші: від 20 центів до 20 доларів. Але тоді для мене це було щось. Потім я почав по-трохи малювати спеціально для того сайту. На даний момент у мене там близько 35 робіт, решту я віддав на веб-сайт задурно. Ці всі роботи я завантажив на сайт ще у 2008 році.

Більше я цим не займаюся, оскільки в мене тепер зовсім інша професія та інших бізнес. Але це ідеальний варіант для тих, хто вже є фотографом чи ілюстратором за професією. Якщо ви створюєте малюнки на замовлення чи для розвитку, то можете їх також виставляти на веб-сайти і продавати.

У чому краса цих веб-сайтів. Завантажив один раз і більше нічого не треба. Ваші роботи самі за вас заробляють гроші. От наприклад, намалював був колись польський герб, і на одному тому малюнку заробив близько $75, і до сих пір купують.

Iporada-Dreamstime

Чи можна з нього зробити повноцінний бізнес? Можна. Але це зовсім інша тема. Я пишу цю статтю з двох причин. По-перше, щоб надати вам інформацію, а по-друге, щоб ви не думали, що ваші роботи ще не готові. На кожен товар є свій покупець.

Декілька моїх знайомих казали мені: я цього не роблю, бо мої роботи ще не на тому рівні. Будь ласка, зайдіть на мою сторінку і подивіться на мої роботи. Деякі з них ніби дітки робили, але купляють 🙂 😉

Веб-сайтів є багато, але найпопулярніші з них такі:

  1. dreamstime
  2. istock
  3. shutterstock

Якщо ви фотограф чи ілюстратор і читаєте це, спробуйте цю стратегію. Не думаєте, що ваші роботи не куплять чи ще що. На кожний продукт є свій клієнт.

Якщо ви знаєте фотографа чи ілюстратора, надішліть їм цю статтю.


Знайшли для себе щось цікаве? Порекомендуйте цю статтю також вашим друзям та знайомим, поширивши посилання в соціальних мережах. Також підпишіться на нашу тижневу он-лайн розсилку тут, щоб бути в курсі всіх оновлень сайту. Якщо у вас є запитання або додаткова інформація, поділіться нею в коментарях нижче.

Про автора

Avatar

Andriy Boychuk Засновник Immigrant Porada - платформи для українських іммігрантів. Життєрадісний, чоловік прекрасної дружини і тато бомбезної донечки. #іПорада www.iporada.com