Приєднуйтеся до нашої групи у Facebook

9000+ позитивних відгуків від клієнтів. Успішний бізнес українки в США.

0

Без чого б не існував бізнес? Без клієнтів: чи то людей чи організацій. У цій статті-інтерв’ю ви маєте можливість дізнатися про успішну українку, яка розпочала свій бізнес як хобі і на сьогодні у неї клієнтів і замовлень більше, ніж вона може зробити товару. Для бізнесу це дуже добре. Тож без зайвих слів переходимо до інтерв’ю з Нікою Цюпкою.

Ніка, звідки народилася ідея вашого бізнесу? І чому саме це заняття?

Почну з того, що ідеї бізнесу, як такої, не було. Було просто хобі. Скільки себе пам’ятаю, мене завжди притягувало все натуральне і близьке до природи. Мабуть, і умови, в яких я росла зіграли не найменшу роль. Моя бабуся і тато завжди вирощували і збирали лікарські трави, і я якось росла у тому і ввібрала у себе цю необхідну корисність (чи корисну необхідність :)) завжди тримати під рукою свіжовисушені цілющі трави і власноручно приготовані знахарські екстракти.Herbolution and iporada (7)

Ліки та чаї із квітів і трав були для мене значно привабливішими і магічнішими, ніж звичайні аптечні препарати чи магазинний чай. Мені дуже подобалося спостерігати, як виростають на грядочках і в саду квіти, трави, дерева і вабила рослинність. Тому звичним є те, що зернятка єдності з ботанічним світом таки проросли у мені пізніше.



Ще будучи підлітком, я глибше занурилася у світ здорового способу життя, практикувала вегетаріанство, пізніше сироїдіння і завжди захоплювалася натуральними засобами догляду за собою. Мені подобалося робити різноманітні масочки для обличчя, волосся, скраби, бачити трансформацію і приємні результати після цих процедур, відчувати себе такою трав’яною феєю і тішитися, що вся ця кухня краси майже безкоштовна 🙂 Я і гадки не мала, що всі мої тодішні експерименти і захоплення стануть колись фундаментом для моєї кар’єри.

Herbolution and iporada (3)Після приїзду в США, я прожила 6 років в Нью-Йорку і перепробувала безліч простих робіт, якими займаються більшість наших емігрантів. Було важко, і фізично і морально. Я розуміла, що це не життя, не те життя, про яке я мріяла і до чого прагнула.

Бажаєте створити або вивести свій існуючий бізнесу на новий рівень в США? Нажміть тут.

Після закінчення коледжу тут, в США, і здобуття вже другої економічної освіти, я проходила практику в досить престижному банку на 5 Авеню в Манхеттені і проявила себе так відмінно, що мені запропонували там постійну роботу з дуже непоганим заробітком. Але після 6 місяців роботи там я зрозуміла, що це не моє, і зробила, те, що не зрозуміє багато людей – залишила банк. І хоча моя практична сторона голосувала численними за, моє серце сумувало.

Я виросла у творчій сім’ї художників, моя сестра – модельєр-дизайнер, рідна тітка – народний майстер по рукоділлю, словом усі мають творчу вдачу і якось так вже очікувано було, що творчість продиктує свої правила і у моєму житті. Тому я покинула ідею зробити собі фінансово-банківську кар’єру і вирішила просто робити те, що мені подобається і звісно паралельно думати про можливу майбутню кар’єру.

Herbolution and iporada (8)

Я тоді ще не розуміла, як можна пов’язати одне з іншим і вирішила просто зануритися у своє хобі і тимчасово розслабитися та знайти контакт із собою. Я багато читала про натуральну косметику, досліджувала, експериментувала, вивчала нове, заглиблювалася в тему, паралельно вирощувала лікарські трави, квіти, овочі у себе на невеличкому городі і просто насолоджувалася тим, що у мене є ця можливість.

Як все починалося і які найважчі були моменти на початку для вас? Чому ви вибрали etsy.com для продажу своєї продукції?

З підтримкою свого чоловіка і вірою в те, що у мене все вийде, я відкрила магазин на Етсі – ще на новій тоді, єдиній платформі, що набирала оберти і де продавали товари ручної роботи на будь-яку тематику.

Оскільки ми харчувалися лише екологічними продуктами, були вегетаріанцями і проявляли інтерес до всього близького з природою, якось так очікувано, звично і трохи, мабуть, пасивно ніша бізнесу обралася сама – органічна, екологічно-чиста, 100% натуральна продукція для шкіри, тіла, дому і душі. Ми не мали ніякого бізнес-плану, і я просто робила те, що подобається, особливих труднощів не було.

Herbolution and iporada (9)

Після першого року я зрозуміла, що це вже не зовсім просто хобі, а схоже на роботу, оскільки продажі росли все стрімкіше і запальніше і навіть перескочили межу моїх очікувань. Тоді я почала задумуватись і трішки по-іншому мислити і сприймати цю справу вже як бізнес – потрібен був план.

Життя внесло свої корективи з появою синочка у нашому житті, і реалізація усіх планів відтягнулася на невизначений період. Скажу з впевненістю, що балансування між сім’єю і роботою було та і є найважчим моментом для мене. Без сумніву, сім’я для мене на першому, безкомпромісному місці за важливістю, і я завжди намагаюся знаходити золоту середину.

Скільки часу вам зайняло дійти до того, щоб компанія почала приносити прибутки?

Ну дивлячись який прибуток мається на увазі, все відносно. Особливих значних вкладень не було (без приміщення, техніки, найманої робочої сили), тому вже невеличкий прибуток був десь приблизно за півроку.

І так сталося, що основний сімейний дохід останні 6 років йде тільки від цієї справи. Не скажу, що ми дуже розбагатіли, але коштів на гідне життя у пристойному місці і все необхідне, включно з натуральним органічним харчуванням, нам вистачає 🙂

9000+ позитивних відгуків на Etsy. Це реально? Можете детально описати, як ви досягли цього?

Та якось непомітно так вийшло :). Спочатку мені було дуже приємно, що мою продукцію люблять, купують з різних куточків світу, і я все слідкувала за рейтингом і тішилася, як дитина щоразу, коли покупці писали такі суперські відгуки, ніби їм заплачено купу грошей 🙂

Зараз на Етсі у нас майже 20 тисяч продаж і я навіть не встигаю вчасно читати всі відгуки через брак часу, але обов’язково намагаюся це робити при нагоді, оскільки це як платня моєму серцю, вкладеній душі, завжди окрилює і надихає, коли чуєш теплі слова про те, у що я вклала частинку себе.

Herbolution and iporada (6)

Додам ще, що особливою розкруткою бренду ми не займалися, тобто не купували реклами на Гуглі і не шукали можливості засвітится у модному журналі. Навіть навпаки, нам багато писали з популярних видань, журналів та відомих сайтів про можливість співпраці, але доводилося відмовляти щоразу, оскільки я і так не справлялася з наявним уже тоді попитом. Ми просто були не готові до ще більших обсягів продаж.

Чи є у вас команда людей і, якщо є, то наскільки велика?

Уся наша “команда” – це я, мій чоловік Саша і наш 5-річний син Волен, який час від часу помагає зібрати трави на городі чи нарізати мило чи наклеїти етикетку 🙂 Я і дизайнер, і формулятор, і фотограф, і віртуальний менеджер покупців і відправник посилок. Чоловік досі помагав у більш технічній частині – розробкою і друком етикеток, але відтепер я найняла іншу людину для цієї функції.

Який наступний рівень вашої компанії?

Два останні роки через надмірне перенавантаження і підвищений попит наш магазин функціонує у такому режимі: 2-3 дні на тиждень відчинений для приймання замовлень і решта днів зачинений, щоб опрацювати їх і відіслати ароматні пакуночки покупцям. Тому без допомоги обходитись вже просто неможливо, оскільки кількість постійних клієнтів росте і звісно з’являються нові. А у передноворічний період стрес і перенавантаження просто зашкалюють.

Herbolution and iporada (5)

Ми плануємо перейти на інший рівень – найняти окреме, більше приміщення і кількох людей, які зможуть виконувати більшість того, що досі робила я сама. Тепер вже чоловік Саша вирішив закатати рукава і вивести наш бізнес на новий рівень 🙂 Я ж зможу займатися більше творчою частиною роботи.

Яка фінальна ціль компанії?

Ми плануємо співпрацювати зі спа-салонами, магазинами здорової продуктів типу Whole Foods Market, Earth Fare, Trader Joe’s постійно. Розглядаємо можливість виходу на міжнародний ринок, оскільки пропозицій було немало.

Herbolution and iporada (4)

І звичайно, плануємо відкрити свій магазин біля місця проживання, у який покупець зможе зайти, все сам побачити свіже і прямо з майстерні, помацати, понюхати й протестувати, якщо є охота, на місці :).

Якщо ви могли б дати іммігранту, який хоче відкрити бізнес в США, тільки одну пораду, якою би вона була?

Я вважаю, що потрібно обирати бізнес враховуючи власний інтерес до справи, іншими словами, робити те, що близьке до душі, а не те, що модно зараз, прогресивно і чим займається більшість і чим радять займатися. Не треба боятися починати й не здаватися при перших найменших невдачах.

Якщо людина любить свою справу, вкладає в неї душу і серце, вона їй цікава, то ця справа просто приречена на успіх – це лише питання часу. Якщо до вас не йдуть клієнти зараз, на початку – це не означає, що ви недостатньо хороші, просто люди ще не знають про вас і чим ваш бізнес кращий за той, що вже 10 років там, за кутом.

Бажаєте створити або вивести свій існуючий бізнесу на новий рівень в США? Нажміть тут.

Довіру потрібно вибудувати, як хатку по цеглинках. Коли я відкрила магазин на Етсі, то не було десь 2 місяці жодної продажі. Я бачила своїх конкурентів і розуміла, що у мене кращий товар і не могла збагнути чому йдуть до того, в кого нижчий рівень – і подачі й самого товару, а не до мене. Людям потрібен час, щоб з’явилася довіра. Робіть усе правильно, будьте терпеливі, обслуговуйте клієнта так, якби ви хотіли, щоб обслужили вас, і повірте – успіх прийде.

Herbolution and iporada (1)

Де можна дізнатися більше про вашу компанію і продукцію? Також як можна з вами зв’язатися, якщо у читачів виникнуть додаткові питання?

herbolution_logo_NEWНаш власний сайт зараз оновлюється, тому неактивний. Функціонує магазин на Etsy, де ми вас ласкаво запрошуємо. Раді будемо бачити читачів Immigrant Porada у своєму магазині і пропонуємо знижку 15% на всі товари (введіть купон IPORADA15). Також запрошуємо приєднатися до нас на Facebook та Instagram.

https://www.etsy.com/shop/Herbolution

https://www.facebook.com/Herbolution/

https://www.instagram.com/herbolution/

Як ви можете побачити з цього інтерв’ю і переконатися ще раз, що головне в бізнесі не сума інвестованих грошей, а ваша жага і сила не здаватися і йти до своєї мети.

Знайшли для себе щось цікаве? Порекомендуйте цю статтю також вашим друзям та знайомим, поширивши посилання в соціальних мережах. Також підпишіться на нашу тижневу он-лайн розсилку тут, щоб бути в курсі всіх оновлень сайту. Якщо у вас є питання або додаткова інформація, поділіться нею в коментарях нижче.

Про автора

Avatar

Andriy Boychuk Засновник Immigrant Porada - платформи для українських іммігрантів. Життєрадісний, чоловік прекрасної дружини і тато бомбезної донечки. #іПорада www.iporada.com